Nå har det blitt ganske så kaldt her i området, og kaldere skal det bli!
Visste du at enkelte sykdommer hos hunder takler dårligere kuldeforhold? Derfor er det så viktig å ta ekstra godt vare på disse hundene gjennom vinteren
I dag tenkte jeg å snakke mer om artrosehunden. Så hva er egentlig artrose? Artrose er det samme som forkalkninger. Det kan enten komme som et resultat av utviklingslidelser, slitasje eller alderdom. Slikt sett kan vi si at det kan ramme hunder i mange aldre.
Og du kjenner kanskje til at mennesker med gikt gjerne blir bedre i varmere strøk, i varmt vann osv? Det samme gjelder hunder med artrose! Det er fort gjort å få mer smerter når det er kaldt.
Ta derfor hensyn til artrosehunden. Her kan du for eksempel avhjelpe med å bruke dekken, potesokker (spesielt viktig ved sterk kulde eller om hunden har artrose i tær). I tillegg kan det være lurt å avveie tiden man er...
En av de tingene mange eiere har sagt til meg opp gjennom tiden når jeg har gjort en utspørring når de vil ha hjelp med rehabilitering av dyret sitt er: "Nå har vi tatt røntgen da, og heldigvis så er det da antakelig "bare muskulært".
Men vet du hva? Enhver som har hatt "bare" problemer i muskler over tid, har fått kjenne på kroppen alle de langtidsvirkningene det kan få.
Dette er fordi musklene er festet til knoklene via sener over og under hvert ledd. Årsaken til denne anordningen er at musklene er de som styrer leddene. Kan du se for deg at leddene beveger seg på en sunn måte med smertefulle muskler?
Hvis musklene som sitter på hver side av leddet er stramme og korte, vil de trekke leddflatene nærmere hverandre. Dette vil gi økt trykk på leddene, som...
Har du hørt om regler som sier at når hesten er 3 år, da kan man begynne å ri på den?
Bare hesten er så og så gammel - DA kan du trene sprangridning.
Vel - greit nok at hesten bør være godt nok utviklet i skjelettet sitt før man utsetter den for visse belastninger - men det er en ting til som er superviktig, og det er at hesten er sterk nok i kropp og muskler før den skal tåle visse typer belastning.
Hvis hesten ikke har blitt brukt overhodet innen noen setter seg oppå, vil jeg kalle det for urettferdig for hesten.
Hesten må først tåle å bære og håndtere kroppen sin i alle mulige gangarter FØR noen sitter på den eller spenner den fast foran en vogn (for all del - å lære å ha utstyret på seg, og det å jobbe foran en vogn er forskjellig) - men poenget er at før ytre belastning legges til, må hesten med kun sin...
Du har sikkert allerede merket at katten din nå tar kortere turer ut, før den vil inn igjen. Kanskje snur katten på dørstokken, bare den kjenner den kalde lufta på snuta si. For nå er det kaldt ute!
Katter har veldig ulik pelskvalitet. Om de er langhårede eller korthårede er tykkelse pels og mengde underull svært varierende, og hvorvidt de tåler kulden er derfor veldig individuelt. Akkurat som oss mennesker er det også flere faktorer som spiller inn for hvor godt de liker kulde.
Hva som er kaldt, ses ikke nødvendigvis på gradestokken alene. Derfor ønsker vi ikke å gi en bestemt grad for hva som er «for kaldt». Fuktighet, evt. nedbør, vind og grader avgjør sammen hvorvidt det føles kaldt. Det er også svært individuelt hva som føles kaldt for katten, ut ifra hva katten er vant til og hva hvert individ opplever som kjølig.
Katter...
Nå har snøen kommet flere steder i Norge - og de aller fleste hunder er glade i å base i snøen! Snø kan faktisk systematisk brukes til å trene noen viktige muskler - og i denne mailen har jeg tenkt å gi deg litt informasjon og fordeler og ting å passe på når du trener hunden når det er snø og kaldt!
Veldig mange hunder DIGGER snø, og kan ikke vente på å hoppe, sprette og gni seg i snøen. Jeg fikk et spørsmål på valpedagboka mi om hvor mye en valp bør kunne være aktiv i snø - og så lenge den ikke "drives" til aktivitet av deg eller andre hunder så synes jeg definitivt at valpen skal få base og ha det så mye morro som den vil. Så lenge øktene ikke blir for lange.
Men snø betyr også ofte at det kan være tyngre å gå hvis det ikke er brøytet og fint der du...
One of the most common questions I get is, At what age can my dog start...
While I’d love to give you a simple answer, the reality is that it’s impossible to provide a one-size-fits-all response without considering several important factors.
The Good News: There Are Guidelines!
Although I can’t give you a definite age for every dog, I can give you a general idea based on certain considerations. Here’s what you need to think about:
Different breeds develop at different rates, and even individual dogs within the same breed can vary. What might be okay for one dog at a certain age could be too early for another. For example, larger breeds tend to grow and develop more slowly than smaller breeds, so their timelines for more strenuous activities will differ.
If your dog has...
Hei, veldig ofte er hundeeiere opptatt av hvilke øvelser de skal gjøre med hunden sin – men det er minst like viktig at man gjør øvelsene riktig, og at man ikke går for fort frem.
For å samle en rekke fine grunnregler for styrketrening, så har jeg laget denne artikkelen til deg – håper du liker den og at den er til nytte! Her er 12 konkrete tips som fokuserer på trening med treningsutstyr.
Mange er opptatt av treningsball – men i prinsippet kan du faktisk trene nesten alt det du gjør på ballen på en luftmadrass eller på luftputer som er tynnere, eller et fitbone.
Om du har en hund med problemer i rygg eller nervesystem, så synes jeg nok at det er smartere å velge noe hunden ikke kan falle av. En smart tankegang er å begynne med enkle ting som luftputer eller fitbone, og kanskje heller avansere etter hvert som hunden blir flinkere...
Hei, som hestebehandler gjennom 22 år, har jeg møtt og kjent på mange stive hester.
En ting vi sier innen trening er at kroppen vil lære seg å tåle det den blir utsatt for, så lenge dette er innen sunne doser. Men en ting flere glemmer, også turryttere, er å gjøre bevegelser eller øvelser som stimulerer til fleksibilitet.
Mange hester trener ganske mye rett frem eller rett opp og rett ned. De får trent kroppskontroll, men kanskje ikke i alle retninger, spesielt når det gjelder å bøye seg mot høyre og venstre (ofte nok og med nok bøy).
Fleksibilitet i denne sammenhengen vil jeg si at går ut på å bøye og tøye slik at alle ledd og muskler kommer i det vi fagfolk kaller ytterleie. Det vil si å strekkes og bøyes med store leddutslag, for eksempel små volter og svinger, og å strekke seg godt mot høyre og venstre....
Flere og flere bruker sele på hunden sin, og det er bra. Mange tror at hunden aldri vil få problemer bare man bruker en sele! Dessverre finnes det mange dårlige seler, jeg vil gjerne fortelle deg 5 gode tips du kan bruke for å sjekke at selen sitter godt!
Hei, visste du at du kan lære hesten din å si ja eller nei til dekken?
For meg må det være den ultimate måten å ta avgjørelsen på. Les gjerne en artikkel her om studiet.
Nå er jo studiet utført på kun 23 hester og det kreves nok flere studier før man kan avgjøre helt om dette er måten å gjøre det på. Likevel synes jeg det er svært interessant og verdt å studere videre. Studier bør jo understøttes med forskning.
De aller fleste har jo ikke lært hesten å takke ja eller nei til dekken, og må gjøre vurderingen selv. Nå som det er dekkentid, så har jeg gjort noen vurderinger jeg synes det er greit å ta i betraktning om dekkenbruk.
Kaldere skal det bli, og flere får på seg dekken.
Men er det egentlig best å bruke dekken eller ikke?
Eller kan det være ok hvis man bruker det på en...
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.